Ламинатори

ламинатори: рулонни и флатбед

   Широкоформатни ламинатори за студен ламинат

задвижване. Може да е ръчно или електрическо. Първото е голям компромис за по-ниска цена, второто осигурява производителност и удобство. По-мощното задвижване на професионалните ламинатори позволява да се ползва по-евтин студен ламинат без основа.
подгряване на вала. Температура до 60~80С подобрява полагането на ламинат и предотвратява проблеми при леко изкривяване на ламината спрямо медиата.
диаметър на валовете. По-голям диаметър повишава качеството на крайния продукт.
помощни валове. Позволяват да се ползва прозрачно самозалепващо фолио с основа или без основа, да се ламинират листове, бързо да се зареждат ролки с различна ширина.
натиск. Повдигане и спускане на притискащия вал може да е ръчно, електрическо или най-добре с пневматика. Трябва да позволява регулиране на силата на притискане независимо от дебелината на медиата.

  Други характеристики на ролни ламинатори:
дебелина на медиата. Ходът на притискащия вал трябва да позволява ламиниране не само на хартия и фолио, а също така на плоскости с дебелина до поне 20мм.
опции: ножове за цепене на медиата след ламиниране по ширина, подаваща маса за по-удобно ламиниране на листове, компресор за моделите с пневматика.

   Флатбед ламинатор

   Удобни за ламиниране на плоскости, на метални заготовки и на други детайли. Флатбед ламинатор може да се обслужва от един оператор тъй като процесите по залагане на медиа и ламиниране се извършват последователно. Работната маса е от закалено стъкло и не се поврежда от остри ръбове на метални заготовки, а светодиодното засветване от долната страна на масата позволява непосредствен визуален контрол на работния процес.
Опции: 
– модел MINI с работна маса 700*1700мм и 900*1600мм
– 
модел SMART с работна маса 1300*2500мм и 1500*3000мм
– модел WORKSTATION с работна маса 1300*2500мм и 1500*3000мм и 1700*3700мм
– подаващо и поемащо устройство от двете страни на работната маса за ламиниране на ролна медиа.
– регулиране на височината на работната маса с променлива височина на краката на стойката на ламинатора.
– електрическо задвиждване на ламиниращия вал по дължина на работната маса.

  Ламинирането е довършителен процес при много различни производства и е неразделна част от оборудването за цифров печат и сито-печат

Към началото