f    YouTube

Консултантски услуги

технически консултации

Тампонпечат и ситопечат

Тампонпечат и ситопечат, експонатори и УВ сушилни

   УВ сушилня за тампонпечат и ситопечат

   Позволява да се ползват УВ мастила при утвърдените технологии на сито-печат и тампон-печат. Тези мастила имат добра адхезия върху много широк кръг от повърхности. С тях се печата върху стъкло, керамика, пластмаси, дърво и др. Имат добра покривност, не увреждат здравето на оператора и околната среда. Полимеризация на мастилото след печат се случва под въздействие на УВ лъчи генерирани от УВ тръба с различна дължина според работната ширина на машината. Ремъкът от метална оплетка транспортира детайлите. Просветът се регулира в широки граници според височината на напечатаните детайли с оглед оптималното разстояние от УВ лампата до детайлите.
Опции: различни работни ширини с различна мощност на УВ тръбата (или тръбите), стойка.
   За директен печат на плоскости, керамика и различни детайли може да се ползва технологията с  дигитален печат на флатбед УВ принтер.

   УВ експонатор за тампонпечат

  Предназначен за производство на полимерни клишета за тампон-печат. Клишето и филмът се притискат плътно един към друг от платно с помощта на вакуум. Липсата на въздушна възглавница между филма и клишето. Това повишава качеството на експониране и позволява да се изработват клишета с образ за пълноцветен печат или с щрих с фини детайли. Размерът на работната маса позволява да се обработва клише с размер до 40см * 80см или едновременно по няколко клишета с по-малък размер.
Опции: различни размери на плота.

   Топъл печат

   Машината за топъл печат е оборудвана с мощно пневматично бутало, което упражнява голям натиск върху нагрято цинково клише. Натискът се регулира според изискванията на медиата и на лентата. Ролката с лента за топъл печат се пренавива автоматично на един кадър със зададена дължина след всеки удар.
   Машината може да се ползва за биговане и за висок печат при поставяне на съответните матрици, в този случай без нагряване.
Опции: различни максимални размери на клишето, стойка.

Към началото