Лазери

СО2 лазери за неметали, FIBER лазери за метал, VISION за текстил

  СО2 лазер

   Реже и гравира неметали. Размерът на работната маса започва от 40 * 60см и стига до 1.3 * 3м. Мощността на “стъклената” тръба с водно охлаждане е от 60W до 180W захранване с постоянно напрежение. “Метална” тръба RF се захранва с променлив ток, цената е много по-висока и има предимство при прецизно 3D гравиране.
  За максимален живот на лазерната тръба водното охлаждане трябва да осигурява работна температура не по-висока от 20-25С и за тръба над 100W трябва да е активно.
  Управлението е от специализиран контролер монтиран в лазера и специализиран софтуер инсталиран на РС под ОС Windows. Връзката става по USB, в локална мрежа по кабел или WiFi. CCD камера за автоматично обрязване по контур е опция.
  Задвижването е с ремък и стъпкови двигатели, а на най-големите модели от серво-двигатели. Аспирация отвежда изгорелите газове, сгъстен въздух се подава към главата да гаси пламъка, червена точка улеснява работата на оператора. Захранването е 1ф.
  СО2 лазерът се допълва функционално от CNC рутер който обработва широк диапазон от материали.

  Fiber лазер

   За рязане на метали: генераторът на лъча е монтиран в машината и вълновод води лазерния лъч и червена точка до главата на каретката. Мощността на лазерния източник е 500W ~ 2000W. Работната маса започва от 130 * 130см и стига до 150 * 300см. Подвижна маса с 2бр “чекмеджета” е опция и увеличава производителността.
  Охлаждането на лазерния генератор е активно водно. Захранването е 3ф.
Управлението е от специализиран контролер в РС с ОС 32бита Windows, монтиран в машината. Работните файлове се подават с USB диск или в локалната мрежа по кабел.
  При рязане на метал към дюзата на лазерната глава се подава азот или кислород.

  Vision лазер за текстил

   С камера с висока резолюция, монтирана над работната маса. Контролер с AI разпознава напечатания образ и обрязва материала по контур. Библиотека с контури се въвежда в паметта на машината или по напечатана линия машината автоматично определя контура за обрязване.
  Ширината на работната маса е съобразена със стандартната ширина на текстила 180см, а дължината е от 90см до 300см.
   Задвижването е от серво-двигатели, подаващото устройство за работа с ролки е опция, но на практика е задължително. Ремък от метална мрежа транспортира материала без гънки.
  Лазерната тръба е с мощност 100~180W с активно водно охлаждане. Мощна аспирация отвежда изгорелите газове, сгъстен въздух се подава към главата да гаси пламъка, червена точка улеснява работата на оператора. Захранването е 3ф.

  Fiber галвано-лазер

   Предназначен за гравиране върху детайли на поле с площ от 100 * 100мм до 300 * 300мм. Мощността на лазерния генератор е 20W ~ 50W с въздушно охлаждане. Управлението е от специализиран контролер, файловете се подават по USB канал или в локална мрежа.
   Скоростта на гравиране е много висока тъй като лъчът се управлява от подвижна леща без каретка. Лещата е сменяема и определя размера на работното поле.
  Комплектацията на машината включва опция за ротация за гравиране на кръгли детайли и барабан за автоматизирано подаване на много на брой малки детайли, примерно химикалки, запалки. И двете повишават функционалността и производителността на лазера.

Към началото