Лазери

СО2 лазери за неметали, FIBER лазери за метал, VISION за текстил

  СО2 лазери за неметали

   Лазери за рязане и гравиране на неметали. Размерът на работната маса започва от 40 * 60см и стига до 1.3 * 3м, а мощността на “стъклената” тръба с водно охлаждане е от 60W до 180W и се захранва с постоянно напрежение, докато “метална” тръба RF се захранва с променлив ток. Цената за RF е по-висока. В замяна на това има предимство при прецизно 3D гравиране.
  За максимален живот на лазерната тръба водното охлаждане трябва да осигурява работна температура не по-висока от 20-25С и за тръба над 100W трябва да е активно.
  Управлението е от специализиран контролер монтиран в лазера и специализиран софтуер инсталиран на РС под ОС Windows. Според инсталацията, връзката с машината е по USB, в локална мрежа по кабел или WiFi, CCD камера за автоматично обрязване по контур е опция.
  Задвижването е с ремък и стъпкови двигатели, а при голяма маса – със серво-двигатели. Съчетание с подвижна маса по ос Z и опция за автоматичен фокус подпомага оператора. Аспирация отвежда изгорелите газове, сгъстен въздух се подава към главата да гаси пламъка, червена точка улеснява работата на оператора. Захранването е 220V / 1 фаза.
  СО2 лазерът се допълва функционално от CNC рутер който обработва широк диапазон от материали.

  Fiber за метал

   За разлика от СО2 лазерите, при лазерите за рязане на метали генераторът на лъча е монтиран в машината и вълновод води лазерния лъч и червена точка до главата на каретката. Мощността на лазерния източник е 500W ~ 2000W, работната маса започва от 130 * 130см и стига до 150 * 300см. Подвижна маса с 2бр “чекмеджета” е опция, която увеличава производителността.
  Охлаждането на лазерния генератор е активно водно, а захранването е 380V / 3фази.
Управлението е от специализиран контролер в РС с ОС 32бита Windows, който е монтиран в машината и в който работните файлове се зареждат с USB диск или в локална мрежа по кабел.
  При рязане на метал към дюзата на лазерната глава се подава азот или кислород.

  Vision лазери за текстил

   Камера с висока резолюция е монтирана над работната маса, а контролер с AI разпознава напечатания образ и обрязва материала по контур. Библиотека с контури се въвежда в паметта или по напечатан контур машината автоматично определя обрязването.
  Ширината на работната маса е съобразена със стандартната ширина на текстила 180см, а дължината е от 90см до 300см.
   Задвижването на вижън лазера е от серво-двигатели. Подаващо устройство за работа с ролки е опция, но на практика е задължително. Ремък от метална мрежа транспортира материала без гънки.
  Лазерната тръба е с мощност 100~180W с активно водно охлаждане. Мощна аспирация отвежда изгорелите газове, сгъстен въздух се подава към главата да гаси пламъка, червена точка улеснява работата на оператора. Захранването е 380V / 3 фази.

  Fiber галвано-лазери за маркиране

   Лазери за гравиране върху детайли на поле с площ от 110мм * 110мм, 200мм * 200мм или 300мм * 300мм. Мощността на лазерния генератор е 20W ~ 50W с въздушно охлаждане. Управлението е от специализиран контролер, в който файлове се зареждат с USB флаш диск или в локална мрежа по мрежов кабел.

   Тъй като лъчът се управлява от подвижна леща без каретка, скоростта на гравиране е много висока. Лещата е сменяема и определя фокусното разстояние и размера на работното поле.

  Стандартната комплектация на машината включва пълна конфигурация на РС с Windows 7 и софтуер за управление на машината. Допълнителни опции са ротация за гравиране на кръгли детайли и барабан, който автоматизирано подава много на брой малки детайли като химикалки, запалки и др. И двете ротации повишават функционалността и производителността на лазера.

ротация за лазер 3
ротация за лазер 1
ротация за лазер 2
ротация за лазер 4

Ротация за fiber лазер за маркиране на цилиндрични детайли с диаметър до 80 мм.

Ротация за fiber лазер за маркиране на пръстени и други детайли с тороидна форма.

Диск-ротация за fiber лазер за маркиране на химикалки, запалки и други малки детайли с 24 гнезда.

маса за fiber лазер с ремък, оптичен датчик и пневматика за автоматично позициониране.

Към началото