Лазери

СО2 лазери за неметали, FIBER лазери за метал, VISION за текстил

  СО2 лазери за неметали

   Лазери за рязане и гравиране на неметали. Размерът на работната маса започва от 40 * 60см и стига до 1.3 * 3м. Мощността на “стъклената” тръба с водно охлаждане е от 60W до 180W и се захранва с постоянно напрежение, докато “метална” тръба RF се захранва с променлив ток. Цената за RF е по-висока, но има предимство при прецизно 3D гравиране.
  За максимален живот на лазерната тръба водното охлаждане трябва да осигурява работна температура не по-висока от 20-25С и за тръба над 100W трябва да е активно.
  Управлението е от специализиран контролер монтиран в лазера и специализиран софтуер инсталиран на РС под ОС Windows. Според инсталацията, връзката с машината е по USB, в локална мрежа по кабел или WiFi, CCD камера за автоматично обрязване по контур е опция.
  Задвижването е с ремък и стъпкови двигатели, а при голяма маса – със серво-двигатели. Съчетание с подвижна маса по ос Z и опция за автоматичен фокус подпомага оператора. Аспирация отвежда изгорелите газове, сгъстен въздух се подава към главата да гаси пламъка, червена точка улеснява работата на оператора. Захранването е 220V / 1 фаза.
  СО2 лазерът се допълва функционално от CNC рутер който обработва широк диапазон от материали.

  Fiber за метал

   Лазери за рязане на метали: генераторът на лъча е монтиран в машината и вълновод води лазерния лъч и червена точка до главата на каретката. Мощността на лазерния източник е 500W ~ 2000W, работната маса започва от 130 * 130см и стига до 150 * 300см. Подвижна маса с 2бр “чекмеджета” е опция и увеличава производителността.
  Охлаждането на лазерния генератор е активно водно, а захранването е 380V / 3фази.
Управлението е от специализиран контролер в РС с ОС 32бита Windows, монтиран в машината на който работните файлове се зареждат с USB диск или в локална мрежа по кабел.
  При рязане на метал към дюзата на лазерната глава се подава азот или кислород.

  Vision лазери за текстил

   Камера с висока резолюция е монтирана над работната маса, а контролер с AI разпознава напечатания образ и обрязва материала по контур. Библиотека с контури се въвежда в паметта или по напечатан контур машината автоматично определя обрязването.
  Ширината на работната маса е съобразена със стандартната ширина на текстила 180см, а дължината е от 90см до 300см.
   Задвижването е от серво-двигатели, подаващото устройство за работа с ролки е опция, но на практика е задължително. Ремък от метална мрежа транспортира материала без гънки.
  Лазерната тръба е с мощност 100~180W с активно водно охлаждане. Мощна аспирация отвежда изгорелите газове, сгъстен въздух се подава към главата да гаси пламъка, червена точка улеснява работата на оператора. Захранването е 380V / 3 фази.

  Fiber галвано-лазери за маркиране

   Лазери за гравиране върху детайли на поле с площ от 110мм * 110мм, 200мм * 200мм или 300мм * 300мм. Мощността на лазерния генератор е 20W ~ 50W с въздушно охлаждане. Управлението е от специализиран контролер, в който файлове се зареждат с USB флаш диск или в локална мрежа по кабел.

   Тъй като лъчът се управлява от подвижна леща без каретка, скоростта на гравиране е много висока. Лещата е сменяема и определя размера на работното поле.

  Стандартната комплектация на машината включва пълна конфигурация на РС с Windows 7 и софтуер за управление на машината. Допълнителни опции са ротация за гравиране на кръгли детайли и барабан за автоматизирано подаване на много на брой малки детайли, примерно химикалки, запалки. И двете ротации повишават функционалността и производителността на лазера.

Към началото