f    YouTube

Консултантски услуги

технически консултации

Лазери

СО2 лазери за неметали, FIBER лазери за метал, VISION за текстил

  Fiber, UV и СО2 галвано-лазери за маркиране

   Лазери за гравиране върху детайли на поле с площ от 110мм * 110мм, 200мм * 200мм или 300мм * 300мм. Мощността на файбър лазерен източник е 20W ~ 50W, на RF СО2 лазерна тръба е 35W ~ 60W с въздушно охлаждане, а на УВ лазерен източник е 3W ~ 10W с активно водно охлаждане. Управлението е от специализиран контролер, в който файлове се зареждат с USB флаш диск или в локална мрежа по мрежов кабел.
   Тъй като лъчът се управлява от подвижна леща без каретка, скоростта на гравиране е много висока. Лещата е сменяема и определя фокусното разстояние и размера на работното поле.
   Файбър лазер с дължина на вълната 1064nm е подходящ за маркиране на метал, керамика и др. материали, СО2 лазер с дължина на вълната 10600nm е подходящ за маркиране на дърво, МДФ, прозрачен плексиглас и др. материали, а UV лазер с дължина на вълната 355nm е подходящ за маркиране на стъкло, пластмаси (включително прозрачен плексиглас), метали (включително мед) и др. материали.
  Стандартната комплектация на машината включва пълна конфигурация на РС с Windows 10 64 bit и софтуер EZCAD за управление на машината. Допълнителни опции са ротация за гравиране на кръгли детайли, на пръстени и барабан с 24 гнезда, който автоматизирано подава малки детайли като химикалки, запалки и др. И трите ротации повишават функционалността и производителността на лазера.

ротация за писалки файбър маркер
лента за файбър маркер

Ротация за маркиране на цилиндрични детайли с диаметър до 80 мм.

Лазерна ротация за пръстени и други детайли с тороидна форма.

Диск-ротация за fiber лазер за маркиране на химикалки, запалки и други малки детайли с 24 гнезда.

Маса за fiber лазер с ремък, оптичен датчик и пневматика за автоматично позициониране.

  СО2 лазери за неметали

   Лазери за рязане и гравиране на неметали. Размерът на работната маса започва от 40 * 60см и стига до 130 * 90см, а мощността на “стъклената” тръба с водно охлаждане е от 60W до 180W и се захранва с постоянно напрежение, докато “метална” тръба RF се захранва с променлив ток. Цената за RF е по-висока, но има предимство при прецизно 3D гравиране.
  За максимален живот на лазерната тръба водното охлаждане трябва да осигурява работна температура не по-висока от 20-25С и за тръба над 100W трябва да е активно.
  Управлението е от специализиран контролер монтиран в лазера и специализиран софтуер инсталиран на РС под ОС Windows. Според инсталацията, връзката с машината е по USB, в локална мрежа по кабел или WiFi; CCD камера за автоматично обрязване по контур е опция.
  Задвижването е с ремък и стъпкови двигатели. Съчетание с подвижна маса по ос Z и опция за автоматичен фокус подпомага оператора. Аспирация отвежда изгорелите газове, сгъстен въздух се подава към главата да гаси пламъка, червена точка улеснява работата на оператора. Захранването е 220V / 1 фаза.
  СО2 лазерът се допълва функционално от CNC рутер който обработва широк диапазон от материали.

  СО2 лазери с голяма работа маса

   Лазери за рязане на едрогабаритни детайли. Размерът на работната маса е 130 * 250см или 1.5 * 3м, с ножови опори и сачмени плъзгачи за зареждане на тежки заготовки, а мощността на стъклената тръба с водно охлаждане е от 130W до 180W с постоянно-токово захранване. Лазерният източник е монтиран на гредата, което скъсява траекторията на лъча и осигурява постоянна мощност по цялата работна маса.
  За максимален живот на лазерната тръба активно водно охлаждане осигурява работна температура не по-висока от 20-25С.
  Управлението е от контролер RUIDA монтиран в лазера и софтуер инсталиран на РС под ОС Windows. Според инсталацията, връзката с машината е по USB, в локална мрежа по кабел или WiFi; CCD камера за автоматично обрязване по контур е опция.
  Задвижването е с ремък усилен със стоманена оплетка и стъпкови двигатели. Аспирация с мощност 750W отвежда изгорелите газове, сгъстен въздух се подава към главата да гаси пламъка, червена точка улеснява работата на оператора. Захранването е 220V / 1 фаза.
  СО2 лазерът се допълва функционално от CNC рутер който обработва широк диапазон от материали.

  Vision лазери за текстил

   Камера с висока резолюция е монтирана над работната маса, а контролер с AI разпознава напечатания образ и обрязва материала по контур. Библиотека с контури се въвежда в паметта или по напечатан контур машината автоматично определя обрязването.
  Ширината на работната маса е съобразена със стандартната ширина на текстила 180см, а дължината е от 90см до 300см.
   Задвижването на вижън лазера е от серво-двигатели. Подаващо устройство за работа с ролки е опция, но на практика е задължително. Ремък от метална мрежа транспортира материала без гънки.
  Лазерната тръба е с мощност 100~180W с активно водно охлаждане. Мощна аспирация отвежда изгорелите газове, сгъстен въздух се подава към главата да гаси пламъка, червена точка улеснява работата на оператора. Захранването е 380V / 3 фази.

  Fiber за метал

   За разлика от СО2 лазерите, при лазерите за рязане на метали генераторът на лъча е монтиран в машината и вълновод води лазерния лъч и червена точка до главата на каретката. Мощността на лазерния източник е 500W ~ 2000W, работната маса започва от 130 * 130см и стига до 150 * 300см. Подвижна маса с 2бр “чекмеджета” е опция, която увеличава производителността.
  Охлаждането на лазерния генератор е активно водно, а захранването е 380V / 3фази.
Управлението е от специализиран контролер в РС с ОС 32бита Windows, който е монтиран в машината и в който работните файлове се зареждат с USB диск или в локална мрежа по кабел.
  При рязане на метал към дюзата на лазерната глава се подава азот или кислород.

   Консумативи, резервни части: лещи, тръби и др.

– резервни лазерни тръби, огледала и лещи за СО2 лазери за рязане и лазерни гравири
– генератори, лазерни глави и дюзи за fiber лазери,
– двигатели, контролери, мотор-драйв, захранване, ремъци
– ротационни приставки за CO2 и за fiber лазери

ножове, лазерни тръби
Към началото