CNC рутери, огъвачки

CNC рутери, огъвачки на 3D-профил, рязане на стиропор

Универсални CNC рутери

  Масовите рутери са 3-осни CNC машини за обработка на неметали. Стандартните размерите на работната маса започват от 120см * 120см и стигат до 200см * 420см. Мощността на шпиндела започва от 1.5kW и стига до 9kW, е водно или въздушно охлаждане  (за АТС).
  В най-ниския клас са моделите без АТС (автоматична смяна на инструмента), без вакуум-маса, с контролер вграден в ръчен пулт. Най-производителната и най-пълна конфигурация включва вакуум-маса, АТС тип барабан на гредата, интегриран контролер с генератор на импулси, аспирация, комбинирано охлаждане на инструмента, централна система за смазване, ротация управлявана от четвърта ос на контролера, автоматизирано подаване на материала.

   Моделите за обработка на камък имат обилно охлаждане на инструмента и “леген” от неръждаема стомана върху работната маса, в който се оттича охлаждащата течност.
   4-осни модели позволяват обработка на по-сложни детайли, примерно на врати.
   Моделите за обработка на метал са с по-стабилна конструкция и по-малък размер на работната маса.
   Задвижването на практика на всички модели е от серво-двигатели, а захранването е 3ф.

   CNC огъвачка

   Огъвачка на алуминиев и стоманен профил за страници на 3D-светещи букви е 4-осна CNC машина. В зависимост от модела се поема профил с ширина до 130мм или до 160мм. Огъването на стоманен профил става с допълнителна секция тъй като биговането се извършва с режещи пластини за твърди метали. Алуминиев профил се бигова в основната секция от дисков нож. Профилът може да е гладка лента или тип “Алурапид”.
   Управлението е от специализиран контролер, монтиран в PC с 32-бита ОС Windows и специализиран софтуер.
   Захранване от 1ф, изисква се сгъстен въздух с малък дебит.
   Огъвачката на профил за 3D букви се допълва от лазер за прецизно рязане на челото от плексиглас и с CNC рутер за разане на гърба на буквите.

   CNC машина за рязане на стиропор

  Рязането на стиропор се изпълнява от нагрят реотанов проводник.
  По-простата и най-достъпна машина е с 2 оси (Х и У) за 2D обработка като изрязване на обемни букуи. По-функционалната машина е с 3 оси (Х, У и ротация) и изработва 3D детайли. Въртеливото движение може да става само около вертикална ос или по избор и около хоризонтална ос, което допълнително разширява функционалността на машината и облекчава оператора.
  Управлението е от специализиран контролер тип ръчен пулт и специализиран софтуер.
  Захранването е 1ф.

   Ръчна машина за огъване на плексиглас, PS, ABS

  Плоскост с дебелина от 1 до 10мм се нагрява в тесен участък от реотан с регулируема температура до 600 С` и се огъва ръчно до зададения в огъващата секция ъгъл. Ограничител на дължината на плоскостта улеснява работата на оператора при позициониране на заготовките. За постигане на високо качество на ръба на огъване се регулира ширината на нагрявания участък, а от двете страни на нагревателя циркулира вода, която охлажда поставката за плоскостите за да не се допусне нагряване извън линията на огъване, което може да размекне материала и да влоши качеството на ръба след огъване. 
  Работната ширина е 650мм или 1250мм. Машината е комплектована с водна помпа.

Огъвачка на плексиглас
Към началото