f    YouTube

Консултантски услуги

технически консултации

CNC рутери, огъвачки

CNC рутери, огъвачки на 3D-профил, рязане на стиропор

Универсални CNC рутери

  Масовите CNC рутери са 3-осни машини за обработка на неметали. Стандартните размерите на работната маса започват от 120см * 120см и стигат до 200см * 420см. Мощността на шпиндела започва от 1.5kW и стига до 9kW, е водно или въздушно охлаждане  (за АТС).
  В най-ниския клас са моделите без АТС (автоматична смяна на инструмента), без вакуум-маса, с контролер вграден в ръчен пулт. Най-производителната и най-пълна конфигурация на CNC рутер включва вакуум-маса, АТС тип барабан на гредата, интегриран контролер с генератор на импулси, аспирация, комбинирано охлаждане на инструмента, централна система за смазване, ротация управлявана от четвърта ос на контролера, автоматизирано подаване на материала.

   Моделите CNC рутери за обработка на камък имат обилно охлаждане на инструмента и “леген” от неръждаема стомана върху работната маса, в който се оттича охлаждащата течност.
   4-осни модели позволяват обработка на по-сложни детайли, примерно на врати.
   CNC рутери за обработка на метал са с по-стабилна конструкция и по-малък размер на работната маса.
   Задвижването на практика на всички модели е от серво-двигатели, а захранването е 3ф.

   CNC огъвачка

   Огъвачка на алуминиев и стоманен профил за страници на 3D-светещи букви е 4-осна CNC машина. В зависимост от модела се поема профил с ширина до 130мм, до 160мм или 180мм. Огъването на стоманен профил става с допълнителна секция тъй като биговането се извършва с режещи пластини за твърди метали. Алуминиев профил се бигова в основната секция от дисков нож. Профилът може да е гладка лента или тип “Алурапид”.
   Управлението е от специализиран контролер, монтиран в PC с 32-бита ОС Windows и специализиран софтуер. Дълбочината на биговане се регулира автоматично с двигател.
   Захранване от 220V / 1 фаза. Опция е компресор за сгъстен въздух с малък дебит.
   Огъвачката на профил за 3D букви се допълва от лазер за прецизно изрязване на челото от плексиглас и с CNC рутер за изрязване на гърба на буквите (обикновено от разпенено ПВЦ).

   CNC машина за рязане на стиропор

  Рязането на стиропор се изпълнява от нагрят реотанов проводник.
  По-простата и най-достъпна машина е с 2 оси (Х и У) за 2D обработка като изрязване на обемни букуи. По-функционалната машина е с 3 оси (Х, У и ротация) и изработва 3D детайли. Въртеливото движение може да става само около вертикална ос или по избор и около хоризонтална ос, което допълнително разширява функционалността на машината и облекчава оператора.
  Управлението е от специализиран контролер тип ръчен пулт и специализиран софтуер.
  Захранването е 220V / 1 фаза.

   Ръчна машина за огъване на плексиглас, PS, ABS

  Плоскост с дебелина от 1 до 10мм се нагрява в тесен участък от реотан с регулируема температура до 600 С` и се огъва ръчно до зададения в огъващата секция ъгъл. Ограничител на дължината на плоскостта улеснява работата на оператора при позициониране на заготовките. За постигане на високо качество на ръба на огъване се регулира ширината на нагрявания участък, а от двете страни на нагревателя циркулира вода, която охлажда поставката за плоскостите за да не се допусне нагряване извън линията на огъване, което може да размекне материала и да влоши качеството на ръба след огъване. 
  Работна ширина: 650мм или 1250мм. Машината е комплектована с водна помпа.

   Консумативи, части: фрезери, цанги и др.

– шпиндели, контролери и вакуум помпи за CNC рутери,
– двигатели, контролери, мотор-драйв, захранване, ремъци
– ротационни приставки

ножове, лазерни тръби
Към началото