f    YouTube

Консултантски услуги

технически консултации

Оборудване за 3D букви

CNC огъвачки, 3D принтер, лазерно заваряване, огъване акрил

   CNC огъвачка

   Огъвачка на алуминиев и стоманен профил за страници на 3D-светещи букви е 4-осна CNC машина. В зависимост от модела се поема профил с ширина до 130мм, до 160мм или 180мм. Огъването на стоманен профил става с допълнителна секция тъй като биговането се извършва с режещи пластини за твърди метали. Алуминиев профил се бигова в основната секция от дисков нож. Профилът може да е гладка лента или тип “Алурапид”.
   Управлението е от специализиран контролер, монтиран в PC с 32-бита ОС Windows и специализиран софтуер. Дълбочината на биговане се регулира автоматично с двигател.
   Захранване от 220V / 1 фаза. Опция е компресор за сгъстен въздух с малък дебит.
   Огъвачката на профил за 3D букви се допълва от лазер за прецизно изрязване на челото от плексиглас и с CNC рутер за изрязване на гърба на буквите (обикновено от разпенено ПВЦ).

   Лазерно заваряване

   Файбър лазерен източник с мощност 1000W ~ 3000W генерира лазерен лъч за заваряване, рязане и почистване на метали – универсална машина 3 в 1. Операторът насочва и движи пистолета ръчно. Управлението е от интелигентен контролер с вградени защити. 
  Апаратът се окомплектова с активно водно охлаждане с два отделни кръга за лазерния източник и за пистолета, както и с устройство за автоматично подаване на тел за заваряване. Ширината на шева при заваряване е 0 ~ 8мм, а ширината на зоната на почистване е 0 ~ 120мм. Дебелината на тела за заваряване е 0.8мм и 1мм за неръждаема стомата и 1мм за алуминий.
  Захранване: 220V, към входа за газ се подава аргон под налягане.

Лазерно заваряване

   Професионални 3D принтери за 3D букви

  Печатат се страниците на 3Д букви от различна пластмаса последователно с 1, 2 или 3 цвята. Материалът може да е транслуцентен или плътен. Работното поле е до 120 * 120см, мах височина на печат е до 100мм. Ползва се стандартен филамент PDS, PETG, MMLA или PLA, с диаметър на нишката 1.75мм, с маса на ролката 1 кГ. Зареждат се до 3 ролки.
 Използва се специализиран софтуер за проектиране на 3D букви и управление на принтери.
Скоростта на печат е в диапазона 60 – 100 мм/сек. Прилагат се дюзи: 0.6мм, 0.8мм, 1.0мм, 1.2мм.
Температурата на филамента е 0 ~ 260C`,  препоръчително е да има подгряване на работната маса в диапазона 0 ~ 80C`.

3D принтер за 3D букви

   Ръчна машина за огъване на плексиглас, PS, ABS

  Плоскост с дебелина от 1 до 10мм се нагрява в тесен участък от реотан с регулируема температура до 600 С` и се огъва ръчно до зададения в огъващата секция ъгъл. Ограничител на дължината на плоскостта улеснява работата на оператора при позициониране на заготовките. За постигане на високо качество на ръба на огъване се регулира ширината на нагрявания участък, а от двете страни на нагревателя циркулира вода, която охлажда поставката за плоскостите за да не се допусне нагряване извън линията на огъване, което може да размекне материала и да влоши качеството на ръба след огъване. 
  Работна ширина: 650мм или 1250мм. Машината е комплектована с водна помпа.

Към началото